ok, det är detta jag gör nu, hmmmm...."Viloperioderna måste vara tillräckligt långa för att kroppen ska hinna med att bygga upp en ökad styrka. Denna så kallade ”överkompensationsmekanism” innebär att kroppen, som ett svar på en ökad belastning, successivt bygger upp starkare muskelfibrer, senor, ledband och ligament
. "

Från Helene Ahlsons blogg


Man kan ju iaf intala sig det.. Gillar inte att vila, vill inte vila men nu blir det 10 dagars vila. Min kropp kommer att vara så utvilad när jag sätter igång!!!!! Eller inte kroppen för den är slut då det varit så mycket jobb men musklerna kommer att vara redo:-)

Var hos min söta vän sanna som hade 25 års kalas igår annars har jag varit på jobbet hela helgen.. Ska se om jag hinner blogga ikväll o slänga upp lite bilder annars får det bli imorg.

En bild från igårStoltheten själv rider genom kalaset på "sin" lilla ponny med min älskade vän!

Grattis Sanny!!!!

Nej, jag får vidare... Skulle bara betala lite räkningar här på jobbet.. Patienterna kallar...Ha en fin söndag!
Tradera

gick jag in på för att jag skulle sälja massa kläder som jag insett att jag aldrig kommer att få på mig..
Vips, hade jag köpt en ny klocka som jag ska ha i mitt nya hus, antikt får det vara i ett rum!söt va?

Har aldrig köpt något så, det var ju lätt gjort.. Nu fattar jag vad du menar Malin:-)

Nej, nu ska jag försöka sova. Jobbar och det har varit en helveteskväll.. Brandlarmet har gått flera gånger, grr! Men jag hittar inget fel..

Natti natti!


Alkohol och träning... Kan man ta ett glas vin? Hur mycket förstör man? Body har svaret!

Har tagit lite fakta från en artikel ur Body. Jag dricker inte ofta och mycket men tycker att ett glas vin är gott ibland på sommaren! Full är det inte prat om (det var lääängesedan) men ett glas vin till maten en fin sommarkväll uppskattas mycket!


vill ni läsa hela artikeln så klicka nedan

http://www.body.se/artiklar/nyheter/20110718/sanningen-om-alkohol-fettforbranning-och-muskeltillvaxt

Alkohol, hormoner och träning???????????????????????????????

Här har ni svaren


Du har troligtvis hört att alkohol sänker testosteronnivåerna. Och visst stämmer det, men effektens storlek har blivit kraftigt överdriven. En tre veckor lång studie som lät män och kvinnor konsumera 30–40 gram alkohol per dag, visade 6,8 procent sänkning av testosteronnivåerna hos männen och inget för kvinnorna. Det motsvarar tre öl om dagen, i tre hela veckor, och resultatet var alltså ynka 6,8 procent ner för männen. Vilken effekt tror du att några öl en eller två gånger per vecka skulle ha? Knappt någon.

För att alkohol ska sänka testosteronnivåerna på ett signifikant sätt måste du ägna dig åt seriöst drickande. 120 gram alkohol, motsvarande tio öl, sänker nivåerna med 23 procent i upp till 16 timmar efter fyllslaget. Om du dricker så mycket att du måste läggas in på sjukan blir effekten liknande, kring 20 procent sänkning.

Det finns ett par studier som tittat på alkohol efter träning. En studie undersökte hormonsvaret på 70–80 gram alkohol efter träningen – motsvarande 6-7 öl. Tala om att optimera sin näringstajming! Hur som helst, trots det här rejäla efter-tränings-kröket kunde man inte hitta några effekter på testosteronet, och bara en modest effekt på kortistolnivåerna. Det senare är att vänta, med tanke på alkohols effekt på katekolaminerna. Det här citatet från studien summerar de vetenskapliga rönen kring alkohols effekt på testosteron: "Trots att majoriteten av alla studier inte visar någon effekt av etanol på luteiniserande hormon, har vissa data visat en ökning medan andra har tytt på en minskning."

Det verkar som fitnessindustrin, där folk väldigt högljutt basunerat ut att alkohol skickar testosteronet i botten, har handplockat studier som passar deras syften. Föga överraskande förvisso, med tanke på att samma sak hänt så många gånger förr när det gäller måltidsfrekvens och otaliga andra myter.

Vad gäller återhämtning efter styrketräning, verkar inte moderat alkoholkonsumtion (60–90 gram) öka mikrotrauma på muskelfibrer eller påverka styrkan. Men forskningen är inte helt entydig på det här området. En studie som använde sig av ett brutalt excentriskt träningsprogram följt av ett gram alkohol per kilo kroppsvikt, såg försämrad återhämtning i de tränade musklerna. Men det är värt att notera att excentrisk träning är särskilt svår att återhämta sig från, och att volymen de använde sig av här var galen.

En annan studie tittade på utmattande konditionsträning följt av 1,5 gram alkohol per kilo kroppsvikt, och fann signifikant sänkta testosteronnivåer som hängde i till dagen efter. Den gemensamma nämnaren mellan dessa studier är antingen extremt tuff träning, eller väldigt hög alkoholkonsumtion efter träningen. Om du inte tar för vana att köra rejäla krogrundor efter 50 excentriska set benspark gäller det här inte dig. Men trots det är det just dessa studier som får störst uppmärksamhet från alkohol-alarmisterna inom fitnessbranschen.

Proteinsyntes då? Lustigt nog är studier på de akuta effekterna av alkohol på proteinsyntes hos normala försökspersoner helt icke-existerande i den vetenskapliga litteraturen. Det har endast studerats hos kroniska alkoholister, som har en reducerad grad av proteinsyntes. Myopati, som orsakar muskelförlust, är en olycklig bieffekt av alkoholmissbruk. Men en studie visade att alkoholister utan myopati hade lägre kroppsfettprocent och samma mängd ren muskelmassa som nykterister – så var det med argumentet att alkohol gör att dina muskler ramlar av.

Om du lägger någon vikt vid råttstudier står det klart att alkohol påverkar proteinsyntesen negativt. Men å andra sidan är råttstudier nästan aldrig direkt överförbara till mänsklig fysiologi. Det finns grundläggande skillnader mellan hur människor och gnagare hanterar makronutrienter och gift.Alkohols effekt på fettinlagringen
är väldigt lik den som kolhydrater har: genom att undertrycka fettoxidationen låter den dietärt fett lagras enkelt. Men medan konvertering från kolhydrater till fett är möjlig då glykogenlagren är fulla, verkar nybildning av kroppsfett från alkohol betydligt mer osannolikt.

En metod att tillämpa vid alkohol o diet

 • På den aktuella dagen ska du begränsa ditt fettintag till 0,3 gram per kilo kroppsvikt (eller så nära den siffran som möjligt).
 • Begränsa kolhydratsintaget till 1,5 gram per kilo kroppsvikt. Få alla dina kolhydrater från grönsaker och sådana som följer med på köpet med vissa proteinkällor. Du bör också begränsa kolhydratsrika alkoholkällor som drinkar gjorda på juice eller öl. En 33 centiliters öl innehåller ungefär 12 gram kolhydrater, ungefär lika mycket som en vanlig Cosmopolitan.
 • Bra val av alkohol är bland annat torra viner eftersom dessa har mycket lågt kolhydratsinnehåll (ungefär 0,5–1 gram per glas). Söta viner ligger på betydligt högre 4–6 gram per glas. Cognac, gin, rom, whiskey, tequila och vodka är alla mer eller mindre kolhydratslösa.
  Torra viner eller sprit är alltså vad du ska dricka idealt sett. Drick dem rent, eller blanda med lightläsk. (Det finns ingen anledning att vara super-neurotisk med det här – drinkar ska medföra njutning. Men var medveten om att det finns bättre och sämre val.)
 • Ät så mycket protein du vill. Ja du hörde rätt: ad libitum. På grund av begränsningen i fettintaget måste du få ditt protein från magra källor som lätt-Keso/kvarg, proteinpulver, kyckling, kalkon, tonfisk, fläskfilé eller äggvitor.
 • För effektiv fettförlust bör du begränsa det här till en kväll i veckan. Om du använder dig av den här metoden kommer du att skala fett på veckobasis, förutsatt att din diet är korrekt under övriga veckan.

 En trevlig bonus efter en kröknatt som denna är dessutom att du gör dig av med vätskeretention. Det i sig kan vara en motiverande faktor för folk som nått en platå i sin viktnedgång.

Sammanfattning

 1. Moderat alkoholkonsumtion är associerat med ett flertal positiva hälsoeffekter. De långsiktiga effekterna på insulinkänslighet och kroppsvikt kan vara av särskilt intresse för oss.
 2. Den termogena effekten från alkohol är stor och det riktiga kalorivärdet ligger inte på 7,1 kcal per gram, utan snarare kring 5,6 kcal. Men det är däremot enkelt att överkonsumera kalorier genom att dricka. Kalori för kalori ger alkohol en dålig mättnadseffekt. Dessutom kan berusning bidra till överätande genom minskad impulskontroll.
 3. Alkohols negativa effekter på testosteron och återhämtning har överdrivits kraftigt av fitnessbranschen. Förutom vid väldigt stor akut alkoholkonsumtion, eller långvarig och daglig konsumtion, är effekten icke-signifikant och påverkar sannolikt inte muskelbyggande eller resultaten av träningen negativt.
 4. Alkoholens effekt på proteinsyntesen är okänd hos människor. Det är inte osannolikt att en negativ effekt existerar, men det är däremot väldigt osannolikt att den effekten är så stor som många försöker få dig att tro.
 5. Alkohol konverterar till acetat i levern. Acetatoxidation har företräde framför oxidation av andra näringsämnen och acetat oxiderar till koldioxid och vatten. Trots att det är en potent undertryckare av fettförbränning kan inte alkohol/acetat leda till fettinlagring på egen hand. Det är allt skräp som folk äter i samband med att de dricker som leder till daller på magen.

Alltså kan även du som går på diet under semestern ta ett glas vin!
En rejäl fylla däremot skadar din kropp och muskeluppbyggnad flera veckor framöver!!!!


Morning!

Har just varit ute på en morgonpromenad, myysigt!!!
Har fortsatt med det några gånger i veckan ca 3-4 gånger för att jag äter så mycket gott fortfarande och för att det är en ljuvlig stund för mig. Enda gången på dagen som jag får vara helt för mig själv!

Igår blev det aldrig indoor och core, inställt då det var för få bokade. Det var jättevarmt och festival i stan. Ingen fara för mig då jag och John fick tid att köra biceps, triceps och mage utan stress..

Det finns några som vill veta mina vikter när jag kör så jag får försöka skärpa mig med att minnas vad jag kör på... Lovar att det blir bättre ordning i höst när jag börjar med träningsdagboken igen, nu blir det som det blir lite...triceps
push down m snöre
vet ej vad jag kör på där, kanske 14 el 16? Ren chansning.. Får kolla nästa gång..


John körde stången mot pannan och kag stående bak huvudet med hantel
3 set med 18 kgoch 4 set kick back där jag körde på 8 kg

Över till biceps först biceps curl 4 set med hantlar där jag kör på 14 kg , sen 4 set koncentrerat där jag kör på 9 kgsen hammer curl med snöre i cable cross där jag körde på 14 kg

och lite mage

Ett kort från stranden där vi mös igår med Madde, Alvin och bror m familj. Här myser jag med milo och Felicia, de söta kusinerna!Idag blir det bara en liten träff med Lisa och barnen sen jobb hela helgen...

Ha en fin fredag och en fin helg!!!

Mysdag med min fina vän anki m familj på s...

foto3372 (MMS)

Mysdag med min fina vän anki m familj på skeppsviken. Igår hade vi gamla kompisar en liten återträff hos mig m respektive o barn, mycket trevligt! Bilder från det o mitt ryggpass kommer senare. Ha en fin onsdag. Jag ska äta langos ikväll, det är festival i stan. mums!


Livet har sina goda stunder!


Har ingen semester men lyckats få till några goda stunder för det:-)

I förrgår körde jag ett ryggpass som var mycket bra för mitt välbefinnande. Det blir inte så mycket träning nu när dagis är stängt och personalen har semester som vissa av er vet..Började med rodd

chins, kör bara 1 set per gång då jag inte tycker att jag har teknik för mer än 1 set...

Gick därför över till breda latsdrag efter"liggande rodd med hantlar.."smala drag

På kvällen var vår återträff hemma hos mig med vänner o familjer
Malin och mikaela, de gravida:-)John och Fredrik

GrillkillarnaJag och Anki:-)Alla äter:-) Barnen fick äta korv med bröd innan oss. Vi blev ett gott gäng!Tjejerna-gruppbild. Inte ovanligt och det verkar inte som att det kommer att växa bort heller....och barnen:-) sötisar! De hade kul ihop också!

Det var i förrgår det..

Över tills igår då vi hängde på stranden på dagen, Inte John för han jobbade men jag, milo, Anki, Daniel, Eira och Neo!
På kvällen åkte jag, John och milo till fjorden en sväng för att äta en langos!
Vi

Tivoli, John fick vinna en tiger till milo!mums, langos! Det hade räckt med en halv men det var ingen som ville dela med mig.. Så.. ja, den slank nästan ner:-)

Idag blir det nog stranden en sväng sen biceps och triceps innan jag ska ha pass, indoor kl 18 om ni är sugna och efter det core!

Trevlig torsdag!

Hujedamej

vilken kväll på jobbet! Skit, skit, skit och då menar jag ordagrant skit! De som jobbar/jobbat inom vården förstår...
Sen kom en anställd med kantareller så utöver skitiga överaskningar har jag förvällt 3 kg kantareller, gjort en kantarellsoppa till patienterna (idag fick den hemska chefen massa pluspoäng) och förberett morgondagens lunch, en kyckling och kantarellrätt:-)
Nu ska lönerna betalas ut och sen hoppas jag på en lugn natt!Imorgon är jag inte ensam på jobbet så jag ska ta rast och sticka iväg o träna en timma.
Träning är min återhämtning, egentid, energikälla och andrum!

I love it!!!!

Min helg

har bestått av jobb och nöje, ingen träning tyvärr... Inte för att jag inte vill utan för att det inte praktiskt går att få till vilket stressar mig men får vara så under en tid. Tur att det är några veckor det gäller bara!

Igår var Frida och David här och det var supertrevligt! John, Frida och David handlade då jag hade jobbat ett dygn och inte hann fixa till en middag. David gjorde fläskfile och kantarellgryta med potatisgratäng, muuums! Jag och milo fixade chokladpudding och grädde till efterrätt!

Kantareller är sååå gott. En anställd hade plockat 3 kg till mig som hon skulle komma med imorg:-)
Det ska bli gott!!!! 

Idag jobbade jag några tim på fm sen var vi på kalas hos Johns syster Kajsa. Hon hade bakat dumlekakor och en kokos och kladdkaka samt tårta..
Man behöver ju inte ta en av varje..

Min tävlingskropp lyser med sin frånvaro ska jag säga er.. Den är numera väl inpackad:-)Ha en fin söndagkväll! Själv ska jag lägga mig strax efter att milo somnat för imorg får det bli morgonpromenad!Fattar inte varför jag ska envisas

med att baka proteinmuffins . Blir lika sur efter varje gång!!! Jag får inte till det.
Här är milos muffins. Valigt recept (nästan... - lite socker förståss...)
I dem hade vi hallon från vår lilla baksida samt små smarties som han önskade ha i.innan gräddning och efter..
Fina o fluffiga!Nedan kommer mina proteinmuffins
2 ägg, lite lite socker, vaniljkorn (jag har köpt i en liten burk men finns även i vaniljstänger) 1 dl proteinpulver mintchoklad samt 1 dl bake pro från Daglblads, lite olja.

De ser ju fina ut innan gräddning...men.. under gräddningen sker ngt med proteinet.... Det blir som skumgummi, gillar det inte!!!!

är det ngn som har proteinmuffinsrecept som funkar så dela med er vet ja:-)skummisarna...
Men med en klick grädde och bär på så tyckte patienterna om det. Jag åt några riktiga muffins istället...

Har sagt det förr men Nu ska jag sluta göra dem!!!!

Efter jag o milo hade bakat igår åkte jag till gymet en sväng innan jobbet.
Körde bröst och rygg, tre övningar dvs 9 set av varje.Glad över att skitbakterien lämnat mig:-)
Passet gick bättre än jag väntat mig men jag var långt ifrån nöjd!Reine tog ett kort här. Albin och han var inga bra fotografer igår men detta får duga!

Hade även indoorwalking!

Ikväll kommer David och Frida till oss o käkar middag så jag får hem från jobbet nu och baka någon god efterrätt tillsammans med milo, det spöregnar ute så då blir det fint att baka lite gott tills ikväll:-)

Här är David och Frida, de vi var i madrid tillsammans med i maj! Skulle ju umgåtts med dem förra helgen i Göteborg men det slutade ju med att skitbakterien kom och en helg med mys, shopping, god mat och hotellfrulle blev en mardröm!

Hoppas ni får en fiin lördag:-)

Har jag tappat muskler så gråter jag!!!!!

Har tappat massa i vikt under denna veckan då jag varit sjuk. Kul tänker vissa men nej... jag är livrädd för att musklerna inte fått det protein de behövt på en vecka och förlorats!!!!! Träningen går uselt denna sommaren, personalen har sem, jag måste jobba massor och dagis är stängt.

Ska styrketräna idag och SKA lyfta samma som förra veckan, har redan blivit lite svagare under deff och efter deff så nu måste det vända!

Jaja, jag får bara finna mig i situationen, ta det som det är nu och i mitten av aug ta tag i det till 100% igen och jobba inför nästa mål! Fram tills dess får det bli som det blir och måstena får vila...

Nog med svammel!

Idag är det regn, jag hade hoppats på stranden men..
Då får det bli rensning av garderob el en tur till Göksäter (mini-ullared)
styrketräning i em och Indoor kl 17:-)

Mat varannan timma även idag!Trevlig fredag!!!!


Frisk och har energi igen!

Idag har jag ätit varannan timma så nu är jag full med energi:-) Även två glassar slank ner, en kula rocky road på em med mina älsklingar på Leijas och en strut på stranden tidigare:-)

På stranden med Milo, Conny och RasmusConnyBarnenKul Conny att du tar precis när jag doppat tån och kurar ihop mig samt säger hujedamej, va kallt!!!! Ja ja, håll till godo! Till skillnad från dig conny har jag doppat mig, det var andra gången idag!!!!
Någon som testat barnfotaskor?
Vad tycker ni?

Kanske bättre än flip flop?! :-)

Imorgon har jag Berits pass, indoor kl 17 på westcoast, ses hoppas jag!!!!!

Trevlig kväll!


Musklerna ska få ordentligt med mat idag!

Idag kan jag äta:-)
Åt med försiktighet igår och det gick bra så idag är det bara att vräka på!!!!
Musklerna har inte fått protein knappt sen i torsdags, en vecka sen. Hoppas att det inte påverkat dem för mycket?!

Fy vilken envis bakterie men nu är den väck!!!!

Väntar på att lilleman ska vakna. Jag ska göra naglar på fm och sen ska vi till svenskholmen för sjöräddningen har en dag där med uppvisning och aktiviteter för barn.


Vi är lediga fram till 18 då det blir indoorwalking:-)

Är väääldigt sugen på att styrketräna men tiden räcker inte till nu när min personal har semester och dagis är stängt..
Hoppas på ett pass i helgen iaf!Ha en fin dag!


Hej! Där är ni ju!!!

Med ett stort leende på läpparna efter att ha läst era kommentarer mår jag genast bättre och känner mig mer inspirerad av att fortsätta!!! Kände mig ensam, ni hade inte kommenterat på så länge! Är ni bara med mig ibland så loooovar jag att fortsätta:-)
Responsen från er ger inspiration:-)
puss o kram

Emelie, sätt igång snart du med! Vi saknar dig!

Joakim, jag ska dela med mig mer av vikter och övningar när jag är på banan igen:-)

Eftersom jag bara kunnat äta i en dag efter min skitbakterie har jag ingen kraft att träna än... Snyyyft!
Får istället dela med mig av lite nya kläder som är på väg till mig!
Sugen på att träna, kunna äta och ha energi igen:-)


Snygg top (enligt mig iaf! Vad tycker ni?)
sist men inte minstKläderna har jag beställt från sportychic.se
Vanligtvis handlar jag allt på favvoaffären som jag är sponsrad avmen ibland är det kul att ha lite kläder som inte alla har.. Jag, emelie och maria har nog likadana träningsgarderober:-)

Hoppas jag lyckas få i mig så mycket energi idag så att jag kan köra indoor imorg kl 18!

Ha en fin dag kära läsare:-)
Kommentera mera!!!

Ser att ni är många som läser men få som kommenterar.. Tråkigt!
Bara ett par ord är roligt även om det så är kritik.. Är bloggen helt död kan jag lika gärna börja skriva träningsdagbok för mig själv...
fy fan vilken helg

har fått i mig nån bakterie så jag har spytt hela helgen, grr!!!
Skulle jobbat på energy fys idag men eftersom jag tillbringat hela natten på toa så gick det inte så bra... hmm! Typiskt, det kändes bättre igår mitt på dagen..

Vad som stör mig är att jag inte fått i mig annat än några isglassar och blåbärssoppa sen i fredags kväll.. Några skorpor igår och har just testat två skorpor till.. Inte direkt mycket protein till musklerna det inte.. Och det finns inget protein jag kan tänka mig att svälja i dagsläget... hujedamej!!!

Nu ska jag lägga mig o vila lite. Milo är med sin pappa på stan.

Hoppas jag blir frisk snart!!

När jag blir frisk ska jag testa denna för mer pump o energi.
Finns att köpa på Energy fys
Vänskap!!!

Hade en mystorsdag men mina kära vänner och indoorwalking!


På bilden kramas Lisa och Anki som inte setts på åratal!
Anki, min kära vän som numera bor i västerås var här på besök!!!!
Har saknat henne så, underbart att se henne. Vi har inte fått till en träff på jättelänge!

Ebba och milo med älgen från Säfsen:-)Jag, mikaela, Linn, malin och Ebba:-)
Milo grillar med sin pappa som är kock där GT-kanevalen var

Lina
vi
Min idol, Örjan Torstensson på scen

Efter indoor och regn frös jag. Drog på mig dräkten som John tycker är jätteful. Med snusklubba och film som jag grät som ett barn till avslutade vi dagen.Kan rekommenderas, ta fram näsdukarna....

Ha en fin helg!
Jag ska ha en myyyyshelg!

Morning!

Morgonpromenaden är avverkad. Äter fortfarande lite strunt om dagarna så det känns bra att gå några gånger i v.

Idag ska jag umgås med mina kära vänner och son på Gt kanevalen samt ha indoorwalking kl 18, kom vet ja!!!!!

Jag o milo har just varit ute o plockat hallon på vår buske. Fick ihop en hel skål!

Mums!

Hallon - Ett superbär med hälsofördelar Hallon är fiberrika och hjälper därför till att reglera kolesterolhalten. Bären innehåller mycket C-vitamin, folsyra, järn, kalcium och kalium. Hallon är dessutom slemlösande, avgiftande och kan lindra menstruationssmärtor.
Hallon innehåller gott om antocyaniner som har antiinflammatoriska egenskaper, vilket kan skydda mot till exempel artrit. Antocyaniner hjälper till att skydda dina små blodkärl och ökar cirkulationen.
Genom att torka hallonblad kan man göra eget te. Hallonbladste anses vara bra mot illamående under graviditeten, missfall och förlossningsvärk.
1 kopp färska hallon om dagen under säsong och frysta hallon någon gång i veckan under vintern gör mycket för din hälsa.

För er som räknar på vad ni äter...

100 g hallon är 34 kcal
protein 1.2
fett 0.6
kolhydrater 4.1

Ha en fin torsdag!Årets första dopp gick av stapeln idag....

Det var ok, kallt men ok.. För min del får det gärna vara ljummet i vattnet. Bäst tycker jag att det är på sensommaren. Brukar aldrig bada förrän i aug men i år blev det ett dopp i mitten av juli:-)Har ni sett hemglasscykeln? Jag såg den för första gånen idag. Avnjöt en turkisk peppar med milo, pappa och Lina på stranden


pappa o milo på krabbjakt där borta på bryggan..


Milo leker. Bubblor-vilken lycka!Hände med Lina till torp då hon skulle framkalla kort... Det blev lite shopping..
Jag inhandlade ett par nya skor idag:-)
Vad tycks?!
Perfekt nästa gång jag ska ut på galej.. Händer inte så ofta men snart så...Idag har jag kört ett snabbpass rygg endast. Bara 11 set... Nu ska jag sova för imorg får det bli morgonpromenad!

Sov gott!!!
"Therese, du är som en avokado. Hård fast mjuk"

Citat från Mariana på gymet igår!
Hon e la go hon:-)
Hon berömde mina armar och det uppskattas mariana, tack!Hon körde ett lååångt ben och rump-pass, duktigt!!!Här är hennes Robban och Peter.
Vi hoppas på att få se Robban tävla i AF nästa år på SM:-)Här kör Peter och Robban bröst!Bamse-curl
Jag och John. Vilken pump vi hade i armarna, härligt!!!! Kändes som att huden skulle spricka:-)
Ett par bilder från landbadet igår där jag och lisa slappade med barnen på dagen:-)

Här ligger jag o flyter ut...

Idag, tisdag vaknade jag 04.45. Trött men kunde inte somna om. Gick ut på en underbar promenad:-) Fågelkvitter och strålande sol som ännu inte hunnit bli för jobbigt varm... Nice!

Såg dessvärre en stooor äcklig huggorm som låg så fint och sov mitt på vägen... Bläää!

Idag blir det jobb ett dygn fram men innan det tänkte jag hinna med ben! Mitt värsta, lika bra att få det överstökat tidigt på veckan!

Hoppas ni får en fiin tisdag!lite bilder från helgen

I lördags
mys med bror o våra barn på Lisebergsötisar!Kära bror och Feliciamin stora kille som är såå stoltoch en stolt liten dam som vann en liten godisväska!Milo, turungen vann Ballerina. Igen!!! Han har tidigare i sitt liv vunnit en sådan. Han har även vunnit storvinst av plopp, center, mjölkchoklad.. Innan jag fick han har jag aldrig vunnit något på Liseberg.. Iof kanske jag inte har spelat så mycket förr heller när jag varit där.. Har dock aldrig haft tur i spel men milo är en riktig turkille!

Det bästa med denna var att det inte bara var vanliga Ballerina längre utan hälften med Ballerina kladdkaka.Sockervadd... Detta var det jag fick smaka av Milo. Han åt upp en heeeeeel sockervadd själv.. Trodde jag aldrig.

Söndag
började med en morgonpromenad.
Sen mös vi med bror och Felicia halva dagen. När de åkte så kom familjen westland på grillningFrysta hamburgare, ojjj vad det rök och brann..Men det var gott!
Ett glas rött bjöd jag på till det:-)

Polisen cirkulerade över oss i norra uddevalla igår, rån på Ica Dalaberg. Hoppas ingen skadades.

Idag är det måndag och morgonpromenaden är avverkad tillsammans med Lisa westland.
Idag blir det stranden för vi är lediga och jag är blekfis!Träning v 27

mån; biceps, vader,  mage
tis, morgonprom o rygg samt baksida axlar
ons, vila
tors, ben, lite bröst, framsida axlar
fre, morgonpromenad o indoorwalking
lör, vila
sön, morgonprom 30 min

Jag är inte nöjd med denna träningsveckan. Triceps fick jag inte med pga tidsbrist. Har mycket att göra på jobbet under sommaren då personalen har sem och dagis är stängt i 4 veckor...

Bjuder på en bild från igår...

En månad efter tävling och 5 kg upp..
Kunde ju varit mer fit när jag valde att ta dessa kort eller tömma mig men jag orkade inte det denna gången. Mat är alldeles för gott fortfarande..

Tur var väl det för fotografen var inte ett dugg bra! Hade bara blivit besviken om jag tömt mig och gått dit då hon var dålig..Har massa bilder från igår att lägga upp, myys på Liseberg men det kommer imorg för nu är familjen westland på ingång, vi ska grilla hamburgare!


Ha en fin söndagkväll!


Plåtning och Liseberg:-)


Skulle plåtat mig för fyra veckor sedan och 5 kg sen men nu är läget som det är... Har ju lite bilder från tävlingen o nästa gång ska jag boka plåtning i samband med tävling för att ta några deffbilder också..

Iof är jag kanske finare i ansiktet nu, kindben och insjunkna kinder är ett minne blott.

Tänkte jag skulle tömt mig inför tävlingen idag för mer def. men jag orkade inte...

Efter plåtningen idag ska jag o kära bror ta med oss barnen till Liseberg och strosa runt lite. Hoppas eller förresten, hoppas inte milo kammar hem storvinster.. Han har vunnit bamsepaket alla år, center 50 rör, 2 kg Ballerina, 2 kg mjölkchoklad, 6 pkt alladin/paradis, 2 kg plopp... Undra vad han vinner idag?! Han har tur i spel, det har inte jag!

Igår var vi lediga, både mös och fick gjort en hel del.
Man hinner en hel del när man går på kcal överskott och äter socker... Oj, vad energi jag har nu, nice!!!!!Krabbfiske med våra kompisar, Conny och RasmusVi testade att mata krabborna med korv som John sagt mn det gick inte så bra.. Så Conny fick till slut leta musslor. Vi hann inte fiska så länge innan regnet kom..Efter krabbfisket åkte vi till Lidl för att köpa kvarg och där fick jag agera sjukvårdpersonal.. En missbrukare ramlade in i chipshyllan och hade lite småkramper.. Fick dra ut han och lägga han i framstupa sidoläge samt ta puls.. Sen fick jag ta hand om barnen för de såg alldeles förskräckta ut stackarna.. sen kom polisen..

Indoorwalking med ett härligt fredagsgäng blev min träning.

Sen  myys med Emelie och Milo. Först piff och puff, räddningspatrullen (inte ovanligt...) sen Black swan, ingen höjdare enl mig och Emelie...  Men smaken är som baken så du kanske gillar den:-)

Nu är det dags att packa o åka!

Ha en fin lördag!
fredagsmyyys

på morgonkvisten med lilleman. Bakat muslibröd o avnjutit en stor god frukost efter en timmas morgonpromenad.Muslibröd (recept kommer snart och går att hitta under recept)

Vi är lediga idag från jobb o dagis men vi har en del att fixa med ändå.
Milo måste klippas för vi ska fotas imorgon i Göteborg. Det måste tvättas, diskas och dammsugas..

Lite bilder från igår

Från gymetmunkedalVäx lårbiceps!!!!!mamma kämpa på! Såå duktig!och jag med....

Jobb och

Barnkalas i Dingletown:-)

Födelsedagsbarnet, Adina 7 år med sin mormor!

Supergod tårta!!!!Nina säger att hon inte är förtjust i barnkalas men ändå är det hon som höjer ribban varje år.
Förra året hade de värsta skattkistan som milo pratat om i ett år, igår var hon häxa och barnen fick varsinn lapp (som låg inuti ballonger som de fick smälla) med uppdrag om ingredienser till en häxgryta...
Tror att hon gillar barnkalas ändå:-)Jag och fina Malin med bebis som enl beräkningen ska komma om 3 v.Sötisar!!!!

Nej, dags att ta tag i denna lediga fre.
Ni kommer väl på indoorwalking idag 17.00 på westcoast Uddevalla

see ya!!!!


muslibröd


1.5 dl musli med frukt el utan (har man inte musli kan man ta lite olika frön som solrosfrö, havregryn, linfrö mm.)
1 dl mjöl
1 dl rågsikt el protein el annat mjöl. Går bra med vetemjöl här med..
1 tsk bakpulver
2 krm salt
50 g margarin skuret i tärningar
2 dl kvarg/yoghurt/gräddfil el filmjölk

Om så önskas lite brödkryddor för mer smak eller några droppar honung.

1. Sätt ugnen på 225°. Blanda alla torra ingredienser.
2. Lägg i smöret och smula sönder det med fingrarna i mjölblandningen. Har du kvarg så spä ut den lite m mjölk så den blir i fil/yoghurtform 
3. Blanda samman allt med filen så det blir en kladdig deg. Klicka ut den i 2 delar på en plåt klädd med bakplåtspapper.
4. Strö över lite müsli el frön och forma till 2 runda kakor, ca 2 cm tjocka. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Ät dem ljumma.
Innan ugnenEfter ugnenoch delat

Mums!

Snabba och lätta!

Formbild, snart 4 v efter tävling

Man vätskar på sig snabbt och kroppen suger åt sig allt.
Väger nästan lika mycket som jag gjorde när jag började deffa igen men det roliga är att formen är bättre. När jag har mer tid ska jag lägga upp före deff, deffad och efter deff så ska ni få se..
Det är inte kul att rutorna är borta men jag vet att de finns där så jag kan ta fram dem när de behövs:-)

Från mitt och Emelies ryggpass i veckan...

Nu ska jag till jobbet, träna med mor och sen på kalas.

Ha en fin dag!


"Där det inte finns någon kamp, finns ingen styrka"

Igår körde jag och Emelie rygg på morgonkvisten
Emelie med fast rumpa och fasta ben trots offseason. Det är jag avis på! Min rumpa o lår var det sista som släppte under diet och det första som sög åt sig, grr!

Albin har skrivit på sin blogg (http://metrobloggen.se/albingymmar/) att vi slappar men detta är faktiskt mage och avslappning...Sen hjälpte jag min kära mor lite.. Hon skulle köra biceps och triceps:-) Såå duktig som kommit igång!

Idag blev det ingen träning. Var med en patient på sjukhuset hela dagen och i em/kväll tog jag, milo och mor en liten sväng till Bjursjön..Milos nya intresse, att fånga insekter i sin insektsburk... HmmVi testade BS nya proteinbar,  hasselnöt! Mums!!
Bra betyg att Milo gillar den också! Han ville ha mer än en... haha, sötnöt!

Var förbi Energy fys också, bästa affären i Uddevalla:-)

De hade fått in Pure Shake, en flaska med proteinpulver där man bara fyller på vatten. Perfekt, snabbt och enkelt att ha med sig. Det bästa att den var smal och smidig!! Smakade på choklad/banan. Supergod!!!!

Nu ska jag suga klart på min snusklubba, iii löööv it! Sen hoppa i säng. En lång dag väntar imorg med jobb  och träning (jag och mamma ska köra lite bröst och ben) Efter jobb och träning blir det barnkalas  i Dingle Town hos Nina och Adina:-)

see ya!
Intervju på reps.se

http://www.reps.se/cms/637/therese-thorinGårdagen på gymet blev bra! Laddade om på vägen från jobbet till gymet. Mötte mamma och vi körde mage, rumpa, vader. Sen kom Emelie så vi körde mera vader:-)Fina och trevliga marcus o maria:-)Sen kom darling och vi körde biceps.

Tog fel på dag också, det är ju idag det blir allsång på skansen.

På schemat idag står lite jobb på distans dvs lite samtal, planering och ärenden som behöver uträttas.
Ryggträning med Emelie och mamma
Massage från Lisa Westland på Energy fys samt nagelfix!

Trött

trots att det är måndag.. Har jobbat dygn och här är sååå varmt.
Känner för att åka hem o lägga mig och vila tills jag ska hämta lilleman som är med sin pappa men det tillåter jag mig inte idag... Kanske hinner med en liten vila också men först gymet. Armar el vader, rumpa och mage.. Det får vi se.. Mamma ska med så vi får se vad hon vill..

Ikväll ska jag iaf slappa med familjen och se på Allsång...Har aldrig gillat det men förra veckan var det lite mysigt!

30-årskris?!


Min helg

började med att vi gatulerade Malin i fredags. Grattis!!!!!
 En kväll med tjejerna, grillat och ett glas vin. Myysigt!Jag, sanna och NinaMalin, Kalle-grillmästaren och Lina
Tack för en myyysig kväll och gott grillat!!!!Barnen busar:-)

Igår lördag, gick jag en morgonpromenad och när jag kom hem hade lilleman och John åkt till bageriet o köpt bröd. De hade även köpt denna goda till mig:-)Under dagen var det fix o rensning för en grillkväll som skulle vara hos Johns kompis men blev hos oss, enklast när man har barn. Fick köpt ett tält för vädret är ju inte att lita på riktigt..Morfar tycker att det är dags att milo plockar av stödhjulen, det tycker inte milo!Det blev hemlagade hamburgare, mums!Så stora så .. Undra om den här går in i munnen? Det gjorde den inte, fick äta med kniv och gaffel:-)vilken fest att få rita på duken... Bra med pappersdukar:-) Det aktiverade barnen en stund.David och Frida som hade gjort en underbar paj:-)Visst ser den grym ut, det var den också!
Jocke hugger i Kladdkakan som jag o milo bakat.En trevlig kväll!

Nu är det söndag, helgen är över för jag ska jobba idag. Lite trött då det blev rätt sent, jag la mig när gänget åkte till krogen och vaknade när John kom hem o sen hade jag svårt för att somna om..

Träningen då?
Har vilat från styrka fre, lör (har bara gått en promenad om dagen) körde styrka mån, tis, ons och Bode pump tors. Har biceps och triceps kvar denna v men får se hur jag gör med det idag.. Om det blir stress och jag inte piggnar på mig får det vara denna veckan.

Vila och återhämtning är lika viktigt för musklerna som träning!


Lite bilder

från de senaste dagarna.

mys i förgår hos malinSnart kommer bebis, 1 månad kvar:-)

Skulle bara dit o lämna ett par violpolkagrisar så jag hade inte med mig bikini.. Hade tränat innan så jag kunde sola i top och träningsbyxan... Satt bara lite mer än en timma men fick ränder... Hmm inte de snyggaste men..

Morfar o milo igår. Diskuterar olika smaker på glass..Gårdagens kvällsmat.. Vi åt middag innan träningen så det fick bli ett kvällsmål som bestod av lite mer än keso el kvarg. Han gottade sig med tre mackor, jag en... Har ju lyckats gå upp 4 kg på 2.5 vecka så nu får kroppen stanna av lite...

Till efterrätt blev det daimchokladkaka som ni ser till John och en snusklubba till mig, i löööv it!!!!
Och en ny svensk film, jilli!
Maria Wern, helt ok.


Nyttig limpa5 dl siktat dinkelvetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl grovt hackade nötter
2 tsk bikarbonat
1 nypa havssalt
4 dl mild naturell yoghurt
3 msk honung
1 st äpple
2 dl fiber el vanliga havregryn

Garnera med valfri frön. Jag brukar ta solrosfrön för det är mina favoriter:-)

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke utom fröna som ska strös på brödet.
Rör sedan ner yoghurt och honung.
Riv i äpplet.
Lägg ett bakplåtspapper i en brödform och häll i smeten.
Strö på frön.
Grädda brödet långt ner i ca 80 minuterPerfekt utan jäst för mig då jag och jästen inte är så bra kompisar.. Ant tar jag för varmt el för kallt och dödar jästen. Har inte tålamod att vänta på att en deg ska jäsa heller...

Som vanligt, om ni bakar ngt av mina recept så hör av med kommentarer Tack!!!!


RSS 2.0